در حال بارگزاری ...
فیبر نوری

فیبر نوری یا تار نوری به انگلیسی Optical Fiber رشته باریک و بلندی از یک مادّه شفاف مثل شیشه یا پلاستیک است که می‌تواند نوری را که از یک سرش به آن وارد شده، از سر دیگر خارج کند. فیبر نوری داری پهنای باند بسیار بالاتر از کابل‌های معمولی است، با فیبر نوری می‌توان داده‌های تصویر، صوت و داده‌های دیگر را به راحتی با پهنای باند بالا تا 10 گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال داد. امروزه مخابرات فیبر نوری، به دلیل پهنای باند وسیعتر در مقایسه با کابل‌های مسی، و تاخیر کمتر در مقایسه با مخابرات ماهواره ای از مهمترین ابزار انتقال اطلاعات محسوب می‌شود.

دلایل استفاده از فیبر یا تارنوری


با توجه به مزایای متعدد فیبر نوری نسبت به کابل های شبکه سری CAT (اعم از پهنای باند بالا، انتقال اطلاعات در مسافت های طولانی، عدم نویز پذیری از عوامل خارجی، عدم ایجاد نویز بر روی عوامل بیرونی، عدم تولید گرما، قیمت مقرون به صرفه تر، عدم دسترسی به اطلاعات رد و بدل شده در داخل فیبر، تنوع زیاد برای شرایط محیطی مختلف و…)

کاربردهای فیبر نوری

در Backbone شبکه های کامپیوتری( پهنای باند بالا )
ارتباط بین مراکز مخابراتی و شهرها( انتقال اطلاعات در مسافت های طولانی )
استفاده در نیروگاه ها و محیط های دارای کابل فشار قوی و نویز زیاد(عدم نویز پذیری)
استفاده در تجهیزات پزشکی سیستم های مخابراتی(عدم ایجاد نویز)
استفاده در محیط هایی با دمای بالا و زیر نور مستقیم آفتاب(عدم تولید گرما)
استفاده در شبکه هایی با سرویس های زیاد و متنوع مانند GPON(FTTH,FTTB,FTTC…) (قیمت مقرون به صرفه تر)
استفاده در مراکز نظامی و امنیتی و مواردی که اطلاعاتی محرمانه بر روی بستر در حال ارسال است (عدم دسترسی به اطلاعات)
استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف و ارتباط بین نقاط مختلف در محیط های متنوع (اعم از هوایی، خاکی، دریایی، سقفی، رایزری و..)
استفاده در مکان های پوشیده از برگ (مانند جنگل ها، پارک ها و …) که ارتباطی وایرلسی مقدور نیست .


انواع کابل فیبر نوری


کابل‌ فیبر نوری به 2 دسته تقسیم می‌شود:


1.تک‌حالته Single mode

2. چندحالته Multi mode

کابل فیبر نوری سینگل مود


کابل فیبر نوری سینگل مود دسته نور را بصورت مستقیم و بدون شکست عبور می‌دهد. منبع نوری این دسته از کابل‌ها لیزر می‌باشد . شدت نور بالایی دارند. قطر هسته این کابل‌ها بسیار کم و برابر 9 میکرومتر (µm) است.


کابل‌های فیبر نوری Multi mode در مقایسه با کابل‌های فیبر نوری تک حالته قطری بسیار بزرگتر و برابر با 50 یا 62.5 (الی ١٠٠) میکرو متر دارند. منبع نوری این کابل‌ها LED است. نور را در پرتوهای متعدد با طول موج‌های مختلفی منتشر می‌کنند. این پرتوها بسته به نوع کابل، شکل انتشارهای مختلفی را در طول کابل دارند.

کابل فیبر نوری مالتی مود

فیبرهای مالتی مود میتواند در سرعت 100 مگابیت با 2 کیلومتر مسافت را پاسخگو باشد.فیبرهای سینگل مود تا سرعت 100 مگابیت را تا مسافت 100 کیلومتر می تواند پشتیبانی کند البته این محدودیت به دلیل عدم توانایی تجهیزات اکتیو می باشد.
در شکل زیر نحوه شکستن نور در کابل‌های Multi mode و Single mode و قطر هسته آن‌‌ها را مشاهده می‌کنید:

فیبر نوری

کابل‌هایSingle mode به 2 دسته OS1 و OS2 تقسیم می‌شوند. که تفاوت آن‌ها در طول موج و نحوه انتشار نور در هسته می‌باشد.

کابل‌هایMulti mode به 5 دسته OM1، OM2، OM3، OM4 ، OM5 تقسیم می‌شوند. در کابل‌های نوع OM1,OM2 نور با برخورد به دیواره clad شکسته می‌شود. طول کابل را طی می‌کند که به تکنولوژی ساخت هسته این کابل‌ها step-index گفته می‌شود.

تفاوت کابل های OM4 و OM3 در چیست؟


اما، در کابل‌های نوع OM3,OM4،OM5 هسته کابل با تکنولوژی Graded-index تولید می‌شود . باعث می‌گردد نور پس از چندین بار شکست، هنگامی که به پوشش clad کابل برخورد کرد، با ضریب شکست و انحراف بسیار کمی در طی طول کابل منتشر شود. به این تکنولوژی که کابل‌هایOM3,OM4،OM5 با آن ساخته می‌شوند، تکنولوژی فیبرهای متحد المرکز نیز گفته می‌شود.

سیستم‌های مخابرات فیبر نوری


گسترش ارتباطات راه دور و راحتی انتقال اطلاعات از طریق سیستم‌های انتقال و مخابرات این نوع تارها یکی از پر اهمیت ترین موارد مورد بحث در جهان امروز است. سرعت دقت و تسهیل از مهم ‌ترین ویژگی‌های مخابرات فیبر نوری است. یکی از پر اهمیت ‌ترین موارد استفاده از مخابرات تارهای نور به آسانی انتقال در فرستادن سیگنال‌های حامل اطلاعات دیجیتالی است که قابلیت تقسیم بندی در حوزه زمانی را دارا است. این به این معنی است که مخابرات دیجیتال تامین کننده پتانسیل کافی برای استفاده از امکانات مخابره اطلاعات در پکیج‌های کوچک انتقال در حوزه زمانی است. برای مثال عملکرد مخابرات فیبر نوری با توانایی 20 مگاهرتز با داشتن پهنای باند 20 کیلوهرتز دارای گنجایش اطلاعاتی 0٫1٪ است.

در آخر ذکر این نکته خالی از لطف نیست که پرگاس پاناسونیک با بیش از ده سال حضور موثر در بازار پاناسونیک مفتخر به انجام خدمات ذیل است:

برای ارتیاط با ما با شماره ی زیر تماس بگیرید :

تهران – سعدی جنوبی – کوچه خوانساری – مجتمع امیر کبیر – طبقه اول – واحد ۱۰۵ ۰۲۱-۳۳۹۴۷۰۷۲info@pargaspanasonic.ir

  • Maryam Mahdi
  • شهریور 21, 1400
  • 565 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...